îți las 3 minute să-mi părăsești blogul. 

miercuri, 15 decembrie 2010

cursiv





             Umblă zvonul că mi-am abandonat sufletul lângă un calorifer, din incinta unei încăperi total negre. 

                            Am zbierat că nu. Și totuși da. Am sperat că nu. Iar alții au sperat că da. Eu l-am ținut. Și ei la fel. Un fel de mini-extratereștrii-cu-cap-de-femeie-frumoasă-și-sexy-să-nu-uit-fermecătoare-pitică-și-nu-mai-știu-ce-ochi-are. Am vrut să îi uit culoarea ochilor. Îmi era și îmi este în continuare frică de acel om care va veni la mine și mă va întreba de ochii fetei. 

                            Într-o zi, mi-am trimis poștatul propriu, până la tine acolo, doar ca să știu că-mi va ajunge scrisoarea întreagă. Am urmărit știrile, ca nu cumva cineva să fie omorât în ultimul timp, și culmea, în perioada asta nu mai sunt difuzate știri cu crime. Am abandonat postul și am pornit în căutarea poștașului. M-am ghidat după parfumul pe care am încercat să-l îmbib într-un șervețel de suflat nasul. L-am ajuns într-un sfârșit. Am găsit un schelete, pe jumătate înghețat, și o urmă de scris: 15 decembrie, acum mulți ani în urmă. Am înjurat toate constalațiile, l-am înjurat și pe Coelho care-mi promitea fluxul fericirii sperate și universul ținând cu mine. L-am înjurat și pe poștaș după câteva ore de chinuri. 

                           Am venit înapoi cu gândul să scriu o carte. Și asta voi face. Te-am iubit și te voi iubi în pagini scrise de mine. 




13 comentarii:

  1. Cum se numește,Mihai,melodia asta?
    E genul de melodie pe care aș asculta-o pâna la epuizare.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. tu trebuie sa-ti promiti, nu Coelho. si mie imi place melodia, de unde le scoti?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceva nou... imi place , de unde le scotii? ai alt stil? oricum totul e ok la tine ..totul . mă bucur mult pentru tine ...dar incet incet observ ca te indepartezii de stilul tau ....oricum e bine sa explorezi si alte moduri de exprimare ..nu-i asa? ..BRAVO

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos scris. E interesant stilul tau. Reusesti sa creezi imagini frumoase prin constructii care socheaza. Foarte interesant!

    RăspundețiȘtergere
  5. Te voi ruga si eu sa-mi zici numele melodiei :D
    Articolele tale oricum impresioneaza, nu cred ca sunt prima sau ultima care-o spune.

    RăspundețiȘtergere
  6. momentan e Steleverzi - Ea n-avea nume o să mai schimbe. :)) momentan în asta mă regăsesc

    RăspundețiȘtergere
  7. cursiv - un titlu care se bate cap in cap cu textul care e trunchiat oarecum si rupt de un fir cursiv. si faza cu 15 dec acum multi ani in urma parca iti sugereaza un peisaj post-apocaliptic mai ales cu scheletu postasului. Apropo ma dispera insertia acelei melodii deasupra arhivei ca orice clickai ea porneste peste muzica pe care o ascult eu :))

    RăspundețiȘtergere
  8. postarea e mai mult decit desavirsita.esti de o sinceritate efectiv luminoasa.curajul de a spune exact ceea ce visezi,firul cursiv al gindurilor tale...as vrea sa pot sa scriu.ma uimesti,cu fiecare cuvint.

    RăspundețiȘtergere
  9. Btw citesti Coelho?Esti un tip foarte complex.De fapt se vede din blogu tau.Dar un singur lucru ma frapeaza...titlul.Toata comoara asta ascunsa sub un "Scuzati deranjul"(?)Esti pretios si te dai modest...si totusi...asemenea titluri umile,ciudat,trezesc interesul.ai stiut tu ceva;)

    RăspundețiȘtergere
  10. sufletul tău e în braţele pretenţioase ale speranţei. eu zic să mai trăieşti şi independent de ea. e prea mofturoasă şi tu uneori eşti naiv (în sensul acela în care îmi imaginez un om matur cărându-şi pătura din copilărie cu el).

    RăspundețiȘtergere
  11. dragut articolul.imi place mult blogul tau :)

    RăspundețiȘtergere
  12. gandurile tale sunt foarte simple si atat de frumoase. le randuiesti placut... si este atat de natural sa te citesc, ca si cum as citi singura in oameni si lucruri pe care nu le vede nimeni.

    RăspundețiȘtergere