îți las 3 minute să-mi părăsești blogul. 

luni, 13 decembrie 2010

8

Am coborât din taxi. Mi-am aprins o țigară pentru că eu nu fumez. Mi-am verificat degetele. Am clipit des. Taxiul mi-a luat zâmbete până aici, la gara verilor fierbinți prin care alergam odată cu Tudor Chirilă-n fundul difuzoarelor.

Rimele eșuează pe hârtie. Scriu pe pereți. Dimineața-i pictez iar când ar fi trebui să fiu la liceu îi curăț. După aia mă îmbăt cu mirosuri de acetonă. Venită culmea, nu de la tine, ci din ghetele tale.

Să te ating, să dansez reggae și să uităm că durerea provine din măduva oaselor până și a creaturilor sălbatice ce dansează vals, invitandu-și frumoasele neveste, cu gust de piper, ce le dau refuz.

Mama ta presupun că face mâncare bună. Eu nu am mâncat ci doar am gustat. Încep să-mi pută ușor picioarele și plec. Vin acasă. În locul meu de singurătate.

”Salut plantelor”

”Salut și ție”

Te-am murit. Ține-te departe de sufletul meu. Hai pleacă. Sau poate doar am glumit. Ce păcat, pisica mea imaginară a început să miorlăie. Săraca. Vrea de mâncare. Am cam uitat de ea. Încerc să uit de tot, de seara asta și de țipetele manechinelor îmbrăcate-n bluze de ghepard. Pun capul pe umărul tău și-mi țin respirația. Mă trezesc într-un flacon, rup coconul și încep a zbura.



Pentru că ”te iubesc” are 8 litere. Iar 8-ul întors este infinit.



14 comentarii:

  1. Am stat de un milion de ori sa ma gandesc la faptul ca m-am nascut intr-o zi de 8 si 8-ul intors este infinit. Si e perfect.

    RăspundețiȘtergere
  2. superb... scrii foarte frumos si ai o imaginatie boagata .. te apreciez foarte mult >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Am și eu o pisică ; nu e reală,dar nici imaginară nu o vreau.O văd neagră,cu ochiul încadrat într-o pată mov.Pisica asta vânează spiriduși.Odată cu fiecare spiriduș cu gâtul străpuns de colții ei,vânat și aruncat pe preșul de la ușă,mai dispare o șansă din a mi se îndeplini dorința. :)
    E frumos,Mihai,ce ai scris tu aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru Better : un zambet poate ca i-a schimbat ziua.
    pentru tine: esti genial omule !!! Tin eu sa iti aduc aminte . :) e vorba de mine , ce dracu :))? oricum ..."Te iubesc" a ajuns sa isi piarda intelesul adevarat in zilele astea. nu ma consider nici eu ca zic "te iubesc"-ul de acum mult timp...

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar tu îl poți dărui. Și e lângă tine. Eu nu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un alt sfarsit superb. 8 intors inseamna infinit ... nu m-am gandit niciodata la asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bai, ultima fraza mi-a blocat cateva circuite.
    Ca de obicei, reusesti in cateva cuvinte sa blochezi minti si sa lasi semne de intrebare.
    Bravo,tu!

    RăspundețiȘtergere
  8. adica poltergeist93 a zis:
    nu prea stiu cum sa incep
    dar ceea ce vreau sa zic e ca scrii genial
    (iar eu nu zic despre oricine ca scrie genial) si citesti asta de la o dependenta de carti nu de la copilu' care a citit abecedaru' la viata lui dupa ce a terminat 10 clase

    RăspundețiȘtergere
  9. faza cu 8 intors nu e neaparat super originala da e chiar foarte ok, eu is nascut pe 8 martie ( asta asa ca o anexa ).
    primu paragraf nu are nici inclin nici in maneca cu realitatea, daca zic ca e pus de umplutura, e mult zis.
    din urmatoru paragraf imi place tare mult cum ai zis "Rimele eșuează pe hârtie. Scriu pe pereți." si ce-i drept ai redat niste imagini foarte variate si bogate mai ales faza cu "dansez reggae" si cu "incep sa imi puta usor picioarele"
    cat despre ultimu paragraf e groaznic si fabulos in acelasi timp, ti-am zis nu mai fuma iarba :))
    eu si asa nu suport pisicile - da pai una imaginara
    "țipetele manechinelor îmbrăcate-n bluze de ghepard" asta e iarasi o chestie foarte hilara
    "rup coconul și încep a zbura." - o incheiere perfecta chiar daca dupa mine nu are nici o legatura cu ce ai prezentat

    RăspundețiȘtergere
  10. eu sunt nascuta in 18.Faza cu 8-ul e valabila si la mine, nu? :)... imi place modul tau de exprimare si faza cu 8-ul e geniala.Geniala!Sper ca pe viitor sa imi mai incanti vazul cu mai multe postari originale :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Incintator.Ei bine,nu prea am inteles la prima privire ce legatura are ultima idee cu restul textului dar oricum imi place.Am si eu o pisica imaginara.O cheama Calliope.A existat cindva dar acum rataceste pe undeva la vreo 5 strazi mai departe unde eu n-am chef s-o caut asa ca clona ei nesubstantata se lafaie pe canapea.O!Ti-a zis "miau".

    RăspundețiȘtergere
  12. @Raizen- Mă simt ciudat când pun ”@” apoi pseudonimul tîu. Dar suntem forțați. Deci, mi-a plăcut faptul că ți-ai dat seama de goluri și de umpluturi. Acum am mai citit o dată textul și îți dau dreptae exact la ce zici, (eu nu îmi citesc textul de 2 ori). Eu am încercat mereu să fiu original în ce zic.

    @Blanchette - Dacă ești născută pe 18, se aplică pe jumătate :). Mulțumesc. Nu știu dacă voi mai încânta cu postări pe cineva :).

    @Drosophyla - Hahahaaa :))) Tare asta. E culmea că mie nu îmi plac pisicile, dar, dă-i un șut din partea mea, așa, să fiu eu rău. Să vedem cine spune la urmă ”miau”. Ai gândit bine, pisică, 5 străzi, clonă. interesant .

    RăspundețiȘtergere