îți las 3 minute să-mi părăsești blogul. 

vineri, 1 mai 2009

(abordând stilul clasic) - arta

(abordând stilul clasic)

Cu un blitz, un software şi un ochi bun, poţi transforma un peisaj într-o operă, o stradă într-un bulevard şi un portret într-o perfecţiune.
Deci, cuvintele nu se măsoară, nu se schimbă însă o poză se poate modifica şi în schimb se măsoară în pixeli.
Printr-o pictură se pot transmite sentimente – un mod indirect dar totoodată pasionant şi romantic, şi nu ştiu de ce, mă regăsesc în poze, nu în cuvinte.
Un artist este cel care transformă poza într-un locaş misterios, într-un ceva bine stabilit, ceva ce numai imaginaţia lui poate înţelege. El este cel care poate face umbrele să dispară şi soarele să se poziţioneze acolo unde trebuie. El poate imortaliza o iluzie – el este cel care poate face frunzele copacilor să stea pe loc, în timpul căderii lor. El este cel care creează un contrast înfloritor sau sumbru. El este cel care pune zăpada acolo unde trebuie pusă.
Şi da, pozele alb-negru îmi plac, fiindcă prin moartea culorilor moare şi poza, iar tu eşti cel care o poate reînvia, care îi poate schimba toată forma, toată nuanţa şi tot înţelesul. Prin acest mod eşti cumplet stăpân. Iar când vei ajunge la acest rezultat, abia atunci te poţi numi un artist.
Artist este şi cel care stă în centrul oraşului şi atinge cu sensibilitate corzile unei chitări, da, el este cel care, fără să ştii, îţi readuce zâmbetul pe buze.
Artist cu adevărat se poate numi doar cel care te face să nu clipeşti. Apogeul? De nedescris. Sensibilitatea? Maximă.

Un comentariu: